1. Rövidtárcsák


  A Multiva rövidtárcsákat a legnehezebb körülményekhez fejlesztették ki, arra, hogy mindenkor megfeleljenek a modern gazdaságok igényeinek. A fejlesztés során kulcsfontosságú volt, hogy alkalmasak legyenek a különböző talajművelési módokhoz és vetéstípusokhoz. Az alaposan átgondolt és kipróbált részleteknek köszönhetően a Multiva DiscMaster tárcsák igazi többcélú talajművelő gépekké váltak.

           
  Hatékony műveléssel megtakarítás várható. A hagyományos tárcsás boronákkal vagy a szántással összehasonlítva a rövidtárcsák teljesítménye bizonyul a legkiválóbbnak. Ez a teljesítmény a magas munkasebességnek köszönhető.

  A megtakarítás a megnövekedett órateljesítményekből, az üzemanyagból és a karbantartási költségekből származik.

  Elsődleges talajmegmunkálás

  A Multiva DiscMaster hatékony eszköz a tarlóhántás során történő elsődleges talajmegmunkáláshoz. Az elsődleges talajmegmunkálás kedvező feltételek esetén két fázisban végezhető. Az első fázisban a talajművelés kisebb munkamélységben történik elősegítendő a gyomok és az elhullajtott gabonaszemek csírázását. A második fázisban a talajművelés már mélyebb munkamélységben történik azzal a céllal, hogy a talaj összekeveredjen a kicsírázott növényi anyagokkal - és ezzel ideális magágy jöjjön létre.

  Másodlagos talajmegmunkálás

  A DiscMaster tulajdonságai kiválóan alkalmazkodnak a tarlóhántás másodlagos talajmegmunkálásához, és a már művelt területekhez is. A rövidtárcsával szabályos és egységes magágy alakítható ki. Ez kedvező hatással van csírázásra, és a talaj nedvességtartalmának kipárolgását csökkenti.

  Hatékony talajkeverés

  A rövidtárcsa használatával kiváló órateljesítmény érhető el, nagy felületek megmunkálása viszonylag rövid idő alatt elvégezhető. Ez igaz a kisebb munkaszélességű gépek esetén is. A gyors talajművelés igen jótékony hatású például a hígtrágya szórás utáni bedolgozásakor. A hígtrágyát szórás után gyorsan be kell dolgozni a talajba, hogy az értékes nitrogén és egyéb tápanyagok ne vesszenek el. A Multiva DiscMaster tárcsák ideális megoldást jelentenek e feladat ellátásához.

    
 2. Rövidtárcsák


  Javítja a talajszerkezetet

  Több tanulmány is rámutatott már arra, hogy ha hosszabb ideig minimális talajmegmunkálást alkalmaznak, javul a talajszerkezet. Ez mutatkozik meg abban, hogy a talaj felső rétegében nő a földigiliszták száma, valamint a szerves anyagok és a humusz mennyisége. A talajmegmunkálás könnyebbé válik, a talaj nedvességtartalma kedvezőbb lesz, a talajerózió csökken.

  Kimagasló teljesítmény

  A Multiva rövidtárcsák a legkiválóbb talajművelési technológiát kínálják. A DiscMasterben elsőrendű talajművelési képesség és tartósság egyesül egymással. A Multiva a legjobb választás, ha a legjobb talajművelési eredményekre ugyanakkor alacsony működési költségekre van szükség.

  Tartós tárcsa

  A kúpos kialakítású tárcsa még a kemény talajfelületeket is kiválóan átműveli, anélkül, hogy a művelet közben tömörítené a talajt. A tárcsán levő csipkék a forgó mozgást még a legnehezebb körülmények között is lehetővé teszik. A Multiva tárcsákat speciálisan a célra készült kopásálló acélból gyártják. A tárcsákat és a csapágyakat gumis felfüggesztés védi a töréstől, ha a gép egyenetlen vagy rendkívül köves területen végzi a munkáját.

  Megbízható tömörítő henger

  A barázdált acél tömörítő hengerek kiegyenlítik a talaj felszínét, és a növényi maradványokat belenyomják a talajba. Mivel a felület egyenletes a megmunkálás után, ugyanakkor nem tömör, minimálissá válik az erózió kockázata, és a vetéshez is kiválóan előkészített területet biztosít. A munkamélység állandó szinten marad, a henger mérete biztosítja a tisztaságot, valamint a gépfordulás lehetőségét nehezebb feltételek mellett is.


  Praktikus sárkaparó

  A tömörítő hengerhez csatlakozó sárkaparók könnyedén nyithatók és tisztíthatók. A sárkaparókat az adott feltételektől függően két különböző helyzetbe lehet állítani.


  Praktikus munkamélység-állítás

  A munkamélység minden Multiva Disc tárcsa esetén könnyedén szabályozható a mélységbeállító klipsz segítségével. A munkamélység 0 - 200 mm közötti tartományban változhat. A mechanikus megoldás egyszerű és megbízható, a beállított értéket a gép minden körülmények között tartja.

    
 3. Rövidtárcsák  Hatékony talajkeverés

  A tárcsák talajművelési szöge sajátos kialakítású. Ennek köszönhetően a tárcsa kiválóan átműveli a talajt, és hatékonyan keveri a növényi maradványokat.


  Masszív csapágyak

  A Multiva rövidtárcsákban karbantartást nem igénylő hosszú élettartamú agyak vannak. Az agyba masszív kétsoros állandó kenésű golyóscsapágyakat szereltek, dupla kazettás tömítésekkel a szennyeződések és a nedvesség ellen.


  Tágas kialakítás

  A nagy nyitott kialakítású keret biztosítja, hogy a DiscMaster még a legnagyobb kihívást jelentő feltételek között is eltömődés-mentesen dolgozhasson, az átlagnál nedvesebb, ragadós talajon, nagy mennyiségű növényi szármaradványok között.


  Hatékony elülső rugós simító

  A vontatott és a függesztett modellek egyaránt felszerelhetők elülső rugós simítóval. A rugós simító kiválóan használható a felszántott területek felszínének kiegyenlítéséhez. A rugós simító 80 mm széles rugós simító lapokkal van felszerelve, amelyek hatékony kiegyenlítést és rögtörést végeznek a megművelt területen.


  A táblavégek védelme

  A függesztett és vontatott Multiva rövidtárcsák egyaránt védelmet biztosítanak a táblavégeknek a talaj túlságos igénybevételével és tömörödésével szemben. A DiscMasterrel a táblavégi forduló megtehető a hátsó henger segítségével, de a szállító kerekekkel is. Mivel a súly megoszlik a hátsó hengerek nagy felülete és a traktor hátsó kerekei között, nem lép fel talajtömörödés.